Επιλογή Σελίδας

Κωνσταντίνος Σύλλας M.D.

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

 Κωνσταντίνος Σύλλας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μαιευτήρας, γυναικολόγος με εξειδίκευση στην ενδοσκοπική χειρουργική.

 

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1991 έχοντας ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση της Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Γ.Ν.Πατρών και έχοντας εξειδικευτεί στην χρήση των υπερήχων.

Το 1996, μετεκπαίδευση στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική στή γυναικολογική κλινική του Chur στην Ελβετία, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Ralf Steiner.
Το 1998, μετεκπαίδευση στην χρήση Laser για παθήσεις του κατώτερου γεννητικού συστήματος στο Saint Moritz στην Ελβετίας, από την ομάδα του καθηγητή Donnez.
Το 1999, μετεκπαίδευση στην ενδοσκοπική χειρουργική στην πανεπιστημιακή κλινική του Κιέλου στην Γερμανία.
Το 2001, μετεκπαίδευση στο Λονδίνο στην μονάδα εξωσωματικής (IVF) του Ian Craft.
Το 2002, μετεκπαίδευση στην χειρουργική αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων στον καθηγητή Alain Pigne στην γυναικολογική κλινική Geoffroy ST-Hillaire στο Παρίσι.
Το 2004 μετεκπαίδευση στην χειρουργική χρήση συνθετικών και βιολογικών υλικών (πλεγμάτων) στην πανεπιστημιακή κλινική του Clermont-Ferrand στην Γαλλία με διευθυντή εκπαίδευσης τον καθηγητή Jacquetine.
Το 2009 μετεκπαίδευση στο Στρασβούργο στην χρήση του Ρομποτικού συστήματος Da Vinci. Λήψη πιστοποίησης θεωρητικής κατάρτισης και χειρουργικής επάρκειας ως Ρομποτικός χειρουργός (Training as a console surgeon).

 

➢ Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ενδοσκοπικής μονάδας του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ και από το 2010 υπεύθυνος του ενδοσκοπικού τμήματος του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ , το οποίο διαθέτει μία μεγάλη χειρουργική ομάδα (περίπου 25 εξιδικευμένοι γιατροί χειρουργοί και αναισθησιολόγοι).

➢ Από το 2014, είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, ειδικός σε θέματα ενδοσκοπικής χειρουργικής.
Ο Κωνσταντίνος Σύλλας είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών:

 

Ο Κωνσταντίνος Σύλλας είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών:

Μέλος της Ελληνικής και της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης.
Μέλος της Μαιευτικής – Γυναικολογικής εταιρείας.
Μέλος της εταιρείας Γυναικολογική ενδοκρινολογία.
Μέλος της εταιρείας γονιμότητος – στειρότητος.

 

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 150 συνέδρια. Εκτός από τη βασική εκπαίδευσή του στην Ελλάδα και στην Ελβετία, συνέχισε να μετεκπαιδεύεται σε κέντρα της Ευρώπης σε θέματα «Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης» (Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση), σε «χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης τραυματικής παρέμβασης» και σε θέματα σύγχρονης ουρογυναικολογίας. Πρωταρχικός στόχος της προσφοράς του στο χώρο της ιατρικής παραμένει πάντα η θεραπεία των γυναικολογικών παθήσεων με τις καινούργιες τεχνολογίες και τεχνικές, καθώς και του Γυναικολογικού Καρκίνου. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, θεωρεί ότι έχει καθήκον να συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων συναδέλφων. Ως υπεύθυνος του ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ, οργανώνει και συμμετέχει στην εκπαίδευση των νέων γιατρών στις χειρουργικές αίθουσες, διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις στο ΙΑΣΩ, με προσκεκλημένους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, video προβολές καθώς και απευθείας προβολές live επεμβάσεων.
Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής και προεδρεύων, σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια, καθώς και σε μεταπτυχιακά σεμινάρια του πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 1991, έχει ενεργό ρόλο στις Επιστημονικές, Οργανωτικές και Συμβουλευτικές Επιτροπές των Σεμιναρίων και Συνεδρίων, που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, τόσο από την «Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκόπησης» όσο και από τις Πανεπιστημιακές Γυναικολογικές Κλινικές .Συμμετέχει πάντα ως εκπαιδευτής στο πρακτικό μέρος (Hands on Sessions) των Σεμιναρίων «Ενδοσκοπικής χειρουργικής», στα οποία διδάσκονται οι γιατροί τις καινούργιες χειρουργικές τεχνικές θεραπείας.

“ Θά ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στις ασθενείς μου. Αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν είχαν προηγηθεί οι αμέτρητες ώρες συζήτησης με τις ασθενείς μου, τις γυναίκες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, με στήριξαν και με δίδαξαν. ”