Επιλογή Σελίδας

Κωνσταντίνος Σύλλας M.D.

Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος

Ο Κωνσταντίνος Σύλλας γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μαιευτήρας, γυναικολόγος με εξειδίκευση στην ενδοσκοπική χειρουργική.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1991 έχοντας ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση της Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Γ.Ν. Πατρών και έχοντας εξειδικευτεί στη χρήση των υπερήχων.

Μετεκπαίδευση

 • 1996: Λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική στη γυναικολογική κλινική του Chur στην Ελβετία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ralf Steiner.

 • 1998: Χρήση Laser για παθήσεις του κατώτερου γεννητικού συστήματος στο Saint Moritz στην Ελβετίας, από την ομάδα του καθηγητή Donnez.

 • 1999: Ενδοσκοπική χειρουργική στην πανεπιστημιακή κλινική του Κιέλου στη Γερμανία.

 • 2001: Μονάδα Εξωσωματικής (IVF) του Ian Craft στο Λονδίνο.

 • 2002: Χειρουργική αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων στον καθηγητή Alain Pigne στη γυναικολογική κλινική Geoffroy ST-Hillaire στο Παρίσι.

 • 2004: Χειρουργική χρήση συνθετικών και βιολογικών υλικών (πλεγμάτων) στην πανεπιστημιακή κλινική του Clermont-Ferrand στην Γαλλία με διευθυντή εκπαίδευσης τον καθηγητή Jacquetine.

 • 2009:  Χρήση του Ρομποτικού συστήματος Da Vinci στο Στρασβούργο. Λήψη πιστοποίησης θεωρητικής κατάρτισης και χειρουργικής επάρκειας ως Ρομποτικός χειρουργός (Training as a console surgeon).

 

➢ Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ενδοσκοπικής Μονάδας του ΙΑΣΩ και από το 2010 έως τον Ιούνιο 2020, Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος του ΙΑΣΩ

➢ 2014 – 2020, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΑΣΩ, ειδικός σε θέματα ενδοσκοπικής χειρουργικής.

 
Ως Υπεύθυνος του Ενδοσκοπικού Τμήματος του ΙΑΣΩ, οργάνωσε και συμμετείχε στην εκπαίδευση των νέων ιατρών στις χειρουργικές αίθουσες, διοργάνωσε επιστημονικές εκδηλώσεις στο ΙΑΣΩ, με προσκεκλημένους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, video προβολές καθώς και απευθείας προβολές live επεμβάσεων.  
 
Συμμετέχει πάντα ως εκπαιδευτής στο πρακτικό μέρος (Hands on Sessions) των Σεμιναρίων «Ενδοσκοπικής χειρουργικής», στα οποία διδάσκονται οι ιατροί τις καινούργιες χειρουργικές τεχνικές θεραπείας. (έχει άλλο font, θα μπορούσε να είναι ίδιο με το υπόλοιπο κείμενο) 
 
“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ασθενείς μου που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν, με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.”

Ο Κωνσταντίνος Σύλλας είναι μέλος πολλών Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών:

 • Ελληνική και Πανευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκόπησης

 • Μαιευτική-Γυναικολογική εταιρεία

 • Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας

 • Εταιρεία Γονιμότητος – στειρότητος

Εκτός από τη βασική εκπαίδευσή του στην Ελλάδα και στην Ελβετία, συνέχισε να μετεκπαιδεύεται σε κέντρα της Ευρώπης σε θέματα «Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης» (Λαπαροσκόπηση, Υστεροσκόπηση), σε «χειρουργικές τεχνικές ελάχιστης τραυματικής παρέμβασης» και σε θέματα σύγχρονης ουρογυναικολογίας.

Πρωταρχικός στόχος της προσφοράς του στο χώρο της ιατρικής παραμένει πάντα η θεραπεία των γυναικολογικών παθήσεων με τις καινούργιες τεχνολογίες και τεχνικές, καθώς και του Γυναικολογικού Καρκίνου. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου, θεωρεί ότι έχει καθήκον να συμβάλλει στην εκπαίδευση των νέων συναδέλφων.

Ως υπεύθυνος του ενδοσκοπικού τμήματος του ΙΑΣΩ, οργανώνει και συμμετέχει στην εκπαίδευση των νέων ιατρών στις χειρουργικές αίθουσες, διοργανώνει επιστημονικές εκδηλώσεις στο ΙΑΣΩ, με προσκεκλημένους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, video προβολές καθώς και απευθείας προβολές live επεμβάσεων.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 150 συνέδρια, σεμινάρια καθώς και σε μεταπτυχιακά σεμινάρια του πανεπιστημίου Αθηνών, ως προσκεκλημένος ομιλητής και εισηγητής προεδρείων. Από το 1991, έχει ενεργό ρόλο στις Επιστημονικές, Οργανωτικές και Συμβουλευτικές Επιτροπές των Σεμιναρίων και Συνεδρίων, που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, τόσο από την «Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκόπησης» όσο και από τις Πανεπιστημιακές Γυναικολογικές Κλινικές.

Συμμετέχει πάντα ως εκπαιδευτής στο πρακτικό μέρος (Hands on Sessions) των Σεμιναρίων «Ενδοσκοπικής χειρουργικής», στα οποία διδάσκονται οι ιατροί τις καινούργιες χειρουργικές τεχνικές θεραπείας.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις ασθενείς μου που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν, με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και με βοηθούν να κατανοήσω τη βαθύτερη έννοια τι σημαίνει να είσαι ιατρός.”